050 322 3489

Yläluomileikkaus

”Yläluomileikkauksella eroon raskaasta katseesta

Silmäluomileikkauksia tehdään sekä kosmeettisten että toiminnallisten virheiden korjaamiseksi. Yleisin syy luomien virheasentoon on ikääntyminen, jolloin ihokudokset löystyvät. Tällöin yläluomen iho alkaa roikkumaan ja valumaan joko ripsien yli kaventaen näkökenttää tai alaluomi voi löystyä ja kääntyä virheasentoon. Sisäänpäin kääntynyt luomi aiheuttaa jatkuvaa tulehdusta ja silmien punoitusta, ulospäin kääntynyt luomi lisää vetistelyä.

Silmien Klinikalla tehdään ainoastaan yläluomileikkauksia. 

Yläluomileikkauksen tekee tuhansien silmäleikkausten kokemuksella silmäkirurgi Ossi Kaijanen. Toimenpiteessä on mukana yksi hoitaja, joka avustaa lääkäriä sekä huolehtii asiakkaan hyvinvoinnista toimenpiteen aikana.

Yläluomileikkauksen vaiheet

1.

Asiakas varaa ajan yläluomileikkauksen esitutkimukseen. Tutkimuskäynnillä arvioidaan silmäluomien tilanne ja suunnitellaan asiakkaalle sopiva operaatio. Asiakkaalle varataan leikkausaika esitutkimuksen jälkeen klinikalla. 

2.

Leikkauspäivänä asiakasta pyydetään käymään normaalisti suihkussa, jotta asiakas saapuu puhtaana toimenpiteeseen. Meikkejä ei saisi olla asiakkaan kasvoilla.

3.

Ennen operaatiota silmälääkäri käy asiakkaan kanssa yläluomileikkauksen pääpiirteittäin lävitse ja varmistaa vielä mahdolliset allergiat. Lisäksi tässä vaiheessa lääkärin kanssa on hyvä keskustella, mikäli asiakkaalla on syntynyt huolia tai kysymyksiä leikkaukseen liittyen.

4.

Leikkaussalissa silmäluomien iho ja sen ympäristö puhdistetaan. Silmäluomi puudutetaan paikallispuudutuksessa.

5.

Leikkaus kestää noin 1-1,5 tuntia.

6.

Leikkauksen jälkeen asiakkaan toipumista seurataan hetken aikaa. Samalla asiakkaalle annetaan kylmäpakkaus pidettäväksi luomien päällä noin puolen tunnin ajan. Tämä vähentää leikkauksen jälkeistä turvotusta ja mustelman kehitystä. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Samalla käydään kirjalliset kotihoito-ohjeet lävitse yhdessä hoitajan kanssa.

7.

Kotiin asiakas pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Ennen lähtöä asiakkaalle varataan viikon päähän ompeleiden poistoaika sekä tarvittaessa noin kuukauden päähän kontrolliaika jälkitarkastusta varten.

Kotona toipuminen leikkauksen jälkeen

Yläluomileikkauksen jälkeen on syytä jatkaa kylmähoitoa. Mitä enemmän kylmähoitoa annetaan luomille, sitä paremmin se ehkäiseen mustelmien ja turvotuksen syntymistä. Kylmähoitoa ei voi antaa liikaa. Ompeleet poistetaan viikon kuluttua leikkauksesta. Tämän jälkeen arven mahdolliseen kutinaan voi käyttää apteekista saatava silikonigeeliä. Mahdollisesti ilmaantuvat mustelmat vaalenevat noin 1-3 viikon kuluessa. Jälkitarkastus tehdään tarvittaessa noin kuukauden kuluttua operaatiosta. Toipumisen jälkeen elämästä voi nauttia ilman raskaita ja häiritseviä silmäluomia.

Hinnat

Esitutkimus

Kelakorvaus

79 €

8 €

Yläluomileikkaus (lippaluomi) 1340 € / 2 silmää
Ompeleiden poisto 0 €
Jälkitarkastus 100 €

Peruuttamaton käynti

Toimistomaksu ja kantamaksu

50 €

18,5 €

Varaa aika esitutkimukseen:

Silmien Klinikka

Avoinna: Ma – to klo 10 – 17

Kirkkokatu 27 A 43
90100 Oulu

Asiakaspalvelu ja ajanvaraus: 050 322 3489
Päivystysnumero: 050 552 2845

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Yhteistyökumppanit