050 322 3489

Kaihileikkaus

”Kirkkaampi maailma heti leikkauksen jälkeen”

Kaihileikkaus on nopea ja kivuton ja se toteutetaan päiväkirurgisena toimenpiteenä. Kaihileikkauksessa silmän oma samentunut linssi vaihdetaan kirkkaaseen uuteen akryylimuovista valmistettuun linssiin. Kaihileikkaus parantaa huomattavasti asiakkaan elämänlaatua kirkastamalla näön entiselleen. Kaihileikkauksessa voidaan samalla korjata asiakkaan kauko- sekä lähinäkö että hajataitto. Toimenpiteessä käytettävät linssit valitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Silmien klinikalla kaihileikkauksen tekee silmäkirurgi Ossi Kaijanen, kenellä on tuhansien silmäleikkausten kokemus. Toimenpiteessä on mukana kaksi sairaanhoitajaa, ketkä avustavat lääkäriä sekä huolehtivat asiakkaan hyvinvoinnista toimenpiteen aikana.

Kaihileikkaus on mahdollista suorittaa neljällä eri linssillä: yksiteholinssi, yksiteho- ja hajataittoa vähentävä linssi, moniteholinssi sekä moniteho- ja hajataittoa vähentävä linssi. Kaikki käyttämämme linssit ovat turvallisia ja uusinta huipputeknologiaa, niin sanottuja Premium-linssejä. Tarjoamalla vain parhaimpia linssejä asiakkaalle saavutetaan parhain ja kestävin lopputulos.

Kaihileikkauksen vaiheet

1.

Ennen kaihileikkausta tehdään esitutkimus. Esitutkimuskäynnillä silmälääkäri tutkii silmien terveydentilan kokonaisvaltaisesti ja tekee kaikki tarvittavat tutkimukset, jotta voidaan todeta kaihileikkauksen olevan turvallinen ja oikea ratkaisu. Samalla käydään yhdessä lääkärin kanssa lävitse mitä eri linssejä on käytettävissä leikkauksessa ja mitä voidaan lopputuloksen suhteen odottaa. Esitutkimuksen jälkeen varataan klinikalla aika leikkaukseen.

2.

Leikkauspäivänä asiakasta pyydetään käymään normaalisti suihkussa, jotta asiakas saapuu puhtaana toimenpiteeseen. Meikkejä ei saisi olla asiakkaan kasvoilla.

3.

Ennen operaatiota silmälääkäri käy asiakkaan kanssa leikkauksen pääpiirteittäin lävitse ja varmistaa vielä mahdolliset allergiat. Lisäksi tässä vaiheessa lääkärin kanssa on hyvä keskustella, mikäli asiakkaalla on syntynyt huolia tai kysymyksiä leikkaukseen liittyen.

4.

Leikkaussaliin siirryttyä silmähoitaja tiputtaa puuduttavia ja mustuaista laajentavia silmätippoja operoitaviin silmiin. Puudutteiden vuoksi leikkaus on kivuton ja toimenpide on rauhallista tehdä.

5.

Leikkaussalissa asiakas viettää yhteensä aikaa noin 30 – 60 minuuttia riippuen siitä, leikataanko yksi vai kaksi silmää.

6.

Leikkauksen jälkeen asiakkaan toipumista seurataan hetken aikaa. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Samalla käydään kirjalliset kotihoito-ohjeet lävitse yhdessä hoitajan kanssa.

7.

Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Ennen lähtöä on hyvä varata kontrolliaika noin kuukauden päähän jälkitarkastusta varten.

Kotona toipuminen kaihileikkauksen jälkeen

Kaihileikkauksen jälkeen näkö voi olla sumea parin ensimmäisen päivän ajan ja tämä on täysin normaalia leikkauksesta johtuvaa ärtymistä. Ensimmäisen viikon ajan nukkuessa silmän suojana on kirkas kilpi, minkä asiakas saa operaatiosta mukaan. Parin ensimmäisen viikon ajan asiakkaan on syytä varoa silmän hieromista ja ettei silmään menee mitään tulehdusta aiheuttavaa, kuten likaa tai pesuvettä. Tämä aika asiakkaan pitää välttää myös saunomista ja uimista. Suihkussa voi käydä normaalisti varoen kuitenkin silmiä. Silmiä voi myös kaihertaa parin ensimmäisen viikon ajan. Antibioottia ja kortisonia käytetään noin 3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Toipumisen edetessä näkö kirkastuu ja värit erottuvat kirkkaampana kuin pitkään aikaan.

Kaihileikkauksen jälkitarkastus

Kaihileikkauksen tulokset käydään silmälääkärin toimesta läpi noin kuukauden kuluttua operaatiosta. Alkuun asiakkaan näkö tutkitaan ja tarkistetaan, että toipuminen on tapahtunut suunnitellusti. Jälkitarkastuksessa asiakas saa myös mahdollisen silmälasireseptin, joiden perusteella asiakas voi teettää silmälasit optikkoliikkeessä.

Huoleton toipumisaika

Silmien Klinikka haluaa olla varmistunut leikkauksen lopputuloksesta ja asiakkaan turvallisesta toipumisesta. Leikkauksen jälkeen asiakkaalla on:

  • Maksuton puhelinyhteys leikkaavan kirurgin kanssa koko leikkauksen toipumisen ajan
  • Jos asiakkaalla on tarve ensimmäisen jälkitarkastuksen jälkeen useammalle kontrollikäynnille, ovat nämä maksuttomia

Hinnat

Esitutkimus

Kelakorvaus

130 €

8 €

*Kaihileikkaus – yksiteholinssi alkaen / silmä 1350 € / silmä
*Kaihileikkaus – moniteholinssi alkaen (ikänäköleikkaus) 2500 € / silmä

Jälkitarkastus

130 €

Peruuttamaton käynti 50 €
Toimistomaksu ja kantamaksu (per käyntipäivä) 18,5 €

 * Kaihileikkauksesta ei ole mahdollista saada enää kelakorvausta 1.1.2023 alkaen.

Varaa aika esitutkimukseen:

Silmien Klinikka

Avoinna: Ma – to klo 10 – 17

Kirkkokatu 27 A 43
90100 Oulu

Asiakaspalvelu ja ajanvaraus: 050 322 3489
Päivystysnumero: 050 552 2845

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Yhteistyökumppanit