050 322 3489

Ikänäköleikkaus eli linssileikkaus

Helppoutta loppuelämälle

Linssileikkausta eli ikänäköleikkausta suositellaan erityisesti silloin tehtäväksi, kun silmälasit häiritsevät elämää merkittävästi ja haluat päästä lukulaseista ja/tai kaukolaseista eroon. Leikkaus sopii erityisesti yli 50-vuotiaille. Linssileikkaus on muutoin täysin yhtenevä kaihileikkauksen suhteen, mutta silmään asennettaan aina moniteholinssi. Tämä mahdollistaa näkemisen niin kauas kuin lähellekin ilman silmälaseja. Lisäksi kaihin muodostuminen poistuu linssileikkauksen myötä, joten näkö pysyy kirkkaana ikääntyessäkin eikä kaihileikkausta tarvitse enää myöhemmin tehdä! 

 Silmien klinikka ei suorita ikänäköleikkausta yksiteholinsseillä, missä toinen silmä näkee kauas ja toinen näkee lähelle (niin kutsuttu monovisio-tekniikka). Tällä tekniikalla harvoin saavutetaan parasta mahdollista lopputulosta verrattuna moniteholinsseihin, jotka ovat nykyaikaisin ja laadukkain keino korjata ikänäkö. 

Kaikissa leikkauksissa käytetään laadukkaita premium-linssejä. Sopivin linssi valitaan yhdessä lääkärin kanssa esitutkimuskäynnillä asiakkaan toiveita kuunnellen.

Linssileikkauksen tekee tuhansien silmäleikkauksien kokemuksella silmäkirurgi Ossi Kaijanen. Toimenpiteessä on mukana kaksi sairaanhoitajaa, jotka avustavat lääkäriä sekä huolehtivat asiakkaan hyvinvoinnista toimenpiteen aikana.

Linssien valinta

Klassinen moniteholinssi antaa tarkan näkemisen alueen lähelle, keskelle ja kauas. Verrattuna syväterävään linssiin, klassinen moniteholinssillä voidaan saavuttaa vielä parempi lähinäkö. Tämä on ainut linssityyppi, millä suurimmalla todennäköisyydellä pääsee täysin silmälasittomaksi ja saavuttaa laajimman näköalueen. Silmien klinikalla tämän linssin valitsevat noin 60% ikänäköleikkaus asiakkaista.

Kenelle: Asiakkaille, keitä nimenomaan lukulasit häiritsevät ja haluavat nähdä lähelle ilman lukulaseja. Esimerkikkinä lukemista harrastavat asiakkaat.

Mahdollisuudet: Suurin todennäköisyys saavuttaa täysi riippumattomuus silmälaseista.

Rajoitteet: Näkökenttään jää pienet katvealueet tietyille etäisyyksille.

Syväterävä moniteholinssi antaa tarkan näkemisen alueen noin kädenulottuville ja siitä eteenpäin. Linssi on äärimmäisen käytetty ja hyvä linssi niille, ketkä hyötyvät kirkkaasta kaukonäöstä. Silmien klinikalla tämän linssin valitsevat noin 40% ikänäköleikkaus asiakkaista.

Kenelle: Asiakkaille, ketkä urheilevat tai autoilevat paljon. Tyypillisiä asiakasesimerkkejä ovat ammattiautoilijat ja golfin pelaajat. Heille, keitä ei lukulasien käyttö silloin tällöin haittaa.

Mahdollisuudet: Loistava näkemisen alue noin käden ulottuvilta eteenpäin. 

Rajoitteet: Lähelle näkemiseen voidaan tarvita lukulasit. Niin sanotut ”markkettilasit” riittävät.

Ylläolevat ovat esimerkkejä, mihin tarkoitukseen mikäkin linssi on tyypillisesti paras. Linssivalinta tehdään aina yksilöllisesti esitutkimuksen yhteydessä silmätutkimusten, silmän terveydentilan ja laajan keskustelun pohjalta. Näin silmäkirurgi pystyy parhaiten arvioimaan, mistä linssistä asiakas hyötyy eniten ja saavuttaa tyytyväisimmän lopputulokesn.

Katso video linssien valinnasta

Linssileikkauksen vaiheet

1.

Ennen linssileikkausta tehdään esitutkimus, jonka asiakas voi varata ajanvarauksen kautta. Esitutkimuskäynnillä silmälääkäri tutkii asiakkaan silmien terveyden tilan ja tekee kaikki tarvittavat tutkimukset. Tutkimuksilla varmistetaan leikkauskelpoisuus ja valitaan asiakkaalle yksilöllisesti juuri sopiva linssi yhdessä lääkärin kanssa. Tutkimuksen aikana käydään kattavasti läpi leikkauksen hyödyt ja riskit. Esitutkimukseen on syytä varata aikaa tunnin verran. Esitutkimuksen jälkeen asiakkaalle varataan leikkausaika klinikalla. 

2.

Leikkauspäivänä asiakasta pyydetään käymään normaalisti suihkussa, jotta asiakas saapuu puhtaana toimenpiteeseen. Meikkejä ei saisi olla asiakkaan kasvoilla.

3.

Ennen operaatiota silmälääkäri käy asiakkaan kanssa leikkauksen pääpiirteittäin lävitse ja varmistaa vielä mahdolliset allergiat. Lisäksi tässä vaiheessa lääkärin kanssa on hyvä keskustella, mikäli asiakkaalla on syntynyt huolia tai kysymyksiä leikkaukseen liittyen.

4.

Leikkaussaliin siirryttyä silmähoitaja tiputtaa puuduttavia ja mustuaista laajentavia silmätippoja operoitaviin silmiin. Puudutteiden vuoksi leikkaus on kivuton ja toimenpide on rauhallista tehdä.

5.

Leikkaussalissa asiakas viettää yhteensä aikaa noin 30 – 60 minuuttia riippuen siitä, leikataanko yksi vai kaksi silmää. Itse leikkaukseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia per silmä.

6.

Leikkauksen jälkeen asiakkaan toipumista seurataan hetken aikaa viihtyisässä lepohuoneessa. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Samalla käydään kirjalliset kotihoito-ohjeet lävitse yhdessä hoitajan kanssa.

7.

Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Ennen lähtöä on hyvä varata kontrolliaika noin kuukauden päähän jälkitarkastusta varten.

Kotona toipuminen linssileikkauksen jälkeen

Näkö voi olla sumea parin ensimmäisen päivän ajan ja tämä on täysin normaalia leikkauksesta johtuvaa ärtymistä. Kahden ensimmäisen viikon ajan nukkuessa silmän suojana on kirkas kilpi, minkä asiakas saa operaatiosta mukaan. Parin ensimmäisen viikon ajan asiakkaan on syytä varoa silmän hieromista ja ettei silmään menee mitään tulehdusta aiheuttavaa, kuten likaa tai pesuvettä. Tämä aika asiakkaan pitää välttää myös saunomista ja uimista. Suihkussa voi käydä normaalisti varoen kuitenkin silmiä. Silmiä voi myös kaihertaa parin ensimmäisen viikon ajan. Antibioottia ja kortisonia käytetään noin 3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Toipumisajan jälkeen asiakas voi palata täysin normaaliin elämään ilman, että lasit ovat tiellä.

Jälkitarkastus

Linssileikkauksen tulokset käydään silmälääkärin toimesta läpi noin kuukauden kuluttua operaatiosta. Alkuun asiakkaan näkö tutkitaan ja tarkistetaan, että toipuminen on tapahtunut suunnitellusti.

Linssileikkauksella on vuoden takuu

Silmien Klinikka haluaa olla varmistunut leikkauksen lopputuloksesta, jonka vuoksi linssileikkaukselle annetaan vuoden takuu. Vuoden takuu sisältää:

 • Maksuttoman puhelinyhteyden leikkaavan kirurgin kanssa koko leikkauksen toipumisen ajan
 • Jos asiakkaalla on tarve ensimmäisen jälkitarkastuksen jälkeen useammalle kontrollikäynnille, ovat nämä ilmaisia
 • Mahdolliset korjaustoimenpiteet ensimmäisen vuoden aikana:
  • Jälkikaihin laserointi
  • Silmän taittovirheen laserointi
  • Linssin uudelleen asemointi

Takuu ei koske tilanteita, jolloin asias on itse

 • laiminlyönyt annetut hoito-ohjeet
 • itseaiheutetusti ja/tai tapaturmaisesti satuttanut silmänsä

Hinnat

Esitutkimus

Kelakorvaus 

179 €

8 €

Linssileikkaus moniteholinssi

Linssileikkaus, moniteholinssi,
hajataiton korjaus

2500 € / silmä

2900 € / silmä

Jälkitarkastus

130 €

Peruuttamaton käynti 50 €
Toimistomaksu ja kantamaksu (per käyntipäivä)  18,5 €

 

Esimerkki hinnoittelusta

Silmien Klinikalla leikkausten hinnoittelu on läpinäkyvää, eikä sinulle synny yllättäviä kustannuksia. Alle on listattu esimerkkilaskelmat, kuinka paljon linssileikkaus tulee sinulle kokonaisuutena maksamaan valitsemallasi linssityypillä.

Moniteholinssit Moniteholinssit, hajataiton korjaus
Esitutkimus 179 € 179 €
Toimistomaksu ja kantamaksu 18,5 € 18,5 €
Esitutkimus – kelakorvaus – 8 € – 8 €
Linssileikkaus 2 silmää 5 000 € 5 800 €
Jälkitarkastus 1 kerta 130 € 130 €
Toimistomaksu 18,5 € 18,5 €
Jälkitarkastus 2 kerta ensimmäisen vuoden sisällä 0 € 0 €
Mahdolliset korjaustoimenpiteet ensimmäisen vuoden aikana leikkauksesta 0 € 0 €
KOKO LEIKKAUSPROSESSI YHTEENSÄ: 5 338 € 6 138 €

 

Muistathan, että voit maksaa myös Silmien Rahoituksella, jolla on mahdollisuus saada jopa 12kk korotonta maksuaikaa. Lue lisää Silmien rahoituksesta

Varaa aika esitutkimukseen:

Silmien Klinikka

Avoinna: Ma – to klo 10 – 17

Kirkkokatu 27 A 43
90100 Oulu

Asiakaspalvelu ja ajanvaraus: 050 322 3489
Päivystysnumero: 050 552 2845

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Yhteistyökumppanit