050 322 3489

Ikänäköleikkaus eli linssileikkaus

Helppoutta loppuelämälle

Linssileikkausta eli ikänäköleikkausta suositellaan erityisesti silloin tehtäväksi, kun ikänäkö häiritsee elämää merkittävästi ja haluat päästä lukulaseista eroon. Leikkaus sopii erityisesti yli 50-vuotiaille. Linssileikkaus on muutoin täysin yhtenevä kaihileikkauksen suhteen, mutta silmään asennettaan aina moniteholinssi. Tämä mahdollistaa näkemisen niin kauas kuin lähellekin ilman silmälaseja. Lisäksi kaihin muodostuminen poistuu linssileikkauksen myötä, joten näkö pysyy kirkkaana ikääntyessäkin eikä kaihileikkausta tarvitse enää myöhemmin tehdä! 

 Silmien klinikka ei suorita ikänäköleikkausta yksiteholinsseillä, missä toinen silmä näkee kauas ja toinen näkee lähelle (niin kutsuttu monovisio-tekniikka). Tällä tekniikalla harvoin saavutetaan parasta mahdollista lopputulosta verrattuna moniteholinsseihin, jotka ovat nykyaikaisin ja laadukkain keino korjata ikänäkö. 

Kaikissa leikkauksissa käytetään laadukkaita premium-linssejä. Linssityyppejä on useita ja niillä on erilaisia ominaisuuksia. Sopivin linssi valitaan yhdessä lääkärin kanssa esitutkimuskäynnillä asiakkaan toiveita kuunnellen.

Linssileikkauksen tekee yli 3000 silmäleikkauksen kokemuksella silmäkirurgi Ossi Kaijanen. Toimenpiteessä on mukana kaksi sairaanhoitajaa, jotka avustavat lääkäriä sekä huolehtivat asiakkaan hyvinvoinnista toimenpiteen aikana.

Linssileikkauksen vaiheet

1.

Ennen linssileikkausta tehdään esitutkimus, jonka asiakas voi varata ajanvarauksen kautta. Esitutkimuskäynnillä silmälääkäri tutkii asiakkaan silmien terveyden tilan ja tekee kaikki tarvittavat tutkimukset. Tutkimuksilla varmistetaan leikkauskelpoisuus ja valitaan asiakkaalle yksilöllisesti juuri sopiva linssi yhdessä lääkärin kanssa. Tutkimuksen aikana käydään kattavasti läpi leikkauksen hyödyt ja riskit. Esitutkimukseen on syytä varata aikaa tunnin verran. Esitutkimuksen jälkeen asiakkaalle varataan leikkausaika klinikalla. 

2.

Leikkauspäivänä asiakasta pyydetään käymään normaalisti suihkussa, jotta asiakas saapuu puhtaana toimenpiteeseen. Meikkejä ei saisi olla asiakkaan kasvoilla.

3.

Ennen operaatiota silmälääkäri käy asiakkaan kanssa leikkauksen pääpiirteittäin lävitse ja varmistaa vielä mahdolliset allergiat. Lisäksi tässä vaiheessa lääkärin kanssa on hyvä keskustella, mikäli asiakkaalla on syntynyt huolia tai kysymyksiä leikkaukseen liittyen.

4.

Leikkaussaliin siirryttyä silmähoitaja tiputtaa puuduttavia ja mustuaista laajentavia silmätippoja operoitaviin silmiin. Puudutteiden vuoksi leikkaus on kivuton ja toimenpide on rauhallista tehdä.

5.

Leikkaussalissa asiakas viettää yhteensä aikaa noin 30 – 60 minuuttia riippuen siitä, leikataanko yksi vai kaksi silmää. Itse leikkaukseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia per silmä.

6.

Leikkauksen jälkeen asiakkaan toipumista seurataan hetken aikaa viihtyisässä lepohuoneessa. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Samalla käydään kirjalliset kotihoito-ohjeet lävitse yhdessä hoitajan kanssa.

7.

Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Ennen lähtöä on hyvä varata kontrolliaika noin kuukauden päähän jälkitarkastusta varten.

Kotona toipuminen leikkauksen jälkeen

Näkö voi olla sumea parin ensimmäisen päivän ajan ja tämä on täysin normaalia leikkauksesta johtuvaa ärtymistä. Kahden ensimmäisen viikon ajan nukkuessa silmän suojana on kirkas kilpi, minkä asiakas saa operaatiosta mukaan. Parin ensimmäisen viikon ajan asiakkaan on syytä varoa silmän hieromista ja ettei silmään menee mitään tulehdusta aiheuttavaa, kuten likaa tai pesuvettä. Tämä aika asiakkaan pitää välttää myös saunomista ja uimista. Suihkussa voi käydä normaalisti varoen kuitenkin silmiä. Silmiä voi myös kaihertaa parin ensimmäisen viikon ajan. Antibioottia ja kortisonia käytetään noin 3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Toipumisajan jälkeen asiakas voi palata täysin normaaliin elämään ilman, että lasit ovat tiellä.

Jälkitarkastus

Leikkauksen tulokset käydään silmälääkärin toimesta läpi noin kuukauden kuluttua operaatiosta. Alkuun asiakkaan näkö tutkitaan ja tarkistetaan, että toipuminen on tapahtunut suunnitellusti.

Hinnat

Esitutkimus

Kelakorvaus

179 €

21 €

Linssileikkaus alkaen 2500 € / silmä
Jälkitarkastus 130 €
Peruuttamaton käynti 50 €
Toimistomaksu (per käyntipäivä)  17 €

 

Esimerkki hinnoittelusta

Silmien Klinikalla leikkausten hinnoittelu on läpinäkyvää, eikä sinulle synny yllättäviä kustannuksia. Alle on listattu esimerkkilaskelmat, kuinka paljon leikkaus tulee sinulle kokonaisuutena maksamaan valitsemallasi linssityypillä.

Moniteholinssit Moniteholinssit, hajataiton korjaus
Esitutkimus 179 € 179 €
Toimistomaksu 17 € 17 €
Esitutkimus – kelakorvaus – 21 € – 21 €
Linssileikkaus 2 silmää 5 000 € 5 800 €
Jälkitarkastus 1 kerta 130 € 130 €
Toimistomaksu 17 € 17 €
Jälkitarkastus – kelakorvaus – 16,5 € – 16,5 €
Jälkitarkastus 2 kerta ensimmäisen vuoden sisällä 0 € 0 €
Mahdolliset korjaustoimenpiteet ensimmäisen vuoden aikana leikkauksesta 0 € 0 €
KOKO LEIKKAUSPROSESSI YHTEENSÄ: 5 305,5 € 6 105,5 €

 

Muistathan, että voit maksaa myös Silmien Rahoituksella, jolla on mahdollisuus saada jopa 12kk korotonta maksuaikaa. Lue lisää Silmien rahoituksesta

Varaa aika esitutkimukseen: