050 322 3489

ICL-leikkaus eli silmän sisäinen piilolinssi

”Ainoa näönkorjausleikkaus, joka on myös peruutettavissa”

ICL-leikkauksessa silmän sisälle asennetaan piilolasi silmän oman mykiön etupuolelle. Piilolasi on ohutta kollageeni polymeeriä, mikä on hyvin turvallinen ja silmäystävällinen käyttää. Tämä leikkaus sopii ennen kaikkea nuoremmalle väestölle, 21-vuotiaasta lähtien jopa 60-vuotiaille, jotka haluavat nähdä tarkasti ilman laseja ja piilolinssejä, mutta keille ei voida laser-leikkausta tehdä erinäisistä syistä. ICL-leikkauksella voidaan hoitaa hyvinkin suuria taittovirheitä; miinus-korjausta jopa -18D saakka ja plus-korjausta +10D saakka. Lisäksi hajataittoa voidaan korjata jopa +6D saakka. Leikkauksen lopullinen hinta määräytyy linssivahvuuksien mukaan, sillä jokainen linssi valmistetaan erikseen juuri asiakkaan tarpeisiin.

ICL-leikkauksen etuna muihin näönkorjausleikkauksiin on se, että sen voi peruuttaa. Piilolasin pystyy poistamaan vahingoittamatta mitään silmänsisäisiä rakenteita.

ICL-leikkauksen tekee tuhansien silmäleikkausten kokemuksella silmäkirurgi Ossi Kaijanen. Toimenpiteessä on mukana kaksi sairaanhoitajaa, jotka avustavat lääkäriä sekä huolehtivat asiakkaan hyvinvoinnista toimenpiteen aikana.

ICL-leikkauksen vaiheet

1.

Ennen ICL-leikkausta tehdään esitutkimus, jonka asiakas voi varata ajanvarauksen kautta. Esitutkimuskäynnillä silmälääkäri tutkii asiakkaan silmien terveyden tilan ja tekee kaikki tarvittavat tutkimukset. Tutkimuksilla varmistetaan leikkauskelpoisuus ja valitaan asiakkaalle yksilöllisesti juuri sopiva linssi yhdessä lääkärin kanssa. Esitutkimuksen jälkeen asiakkaalle varataan leikkausaika klinikalla. Esitutkimukseen tulee varata aikaa noin tunnin verran.

2.

Leikkauspäivänä käydään normaalisti suihkussa ja saavutaan puhtaana toimenpiteeseen. Meikkejä ei saisi olla kasvoilla.

3.

Ennen operaatiota silmälääkäri käy asiakkaan kanssa leikkauksen pääpiirteittäin lävitse ja varmistaa vielä mahdolliset allergiat. Lisäksi tässä vaiheessa lääkärin kanssa on hyvä keskustella, mikäli asiakkaalla on syntynyt huolia tai kysymyksiä leikkaukseen liittyen.

4.

Leikkaussaliin siirryttyä silmähoitaja tiputtaa puuduttavia ja mustuaista laajentavia silmätippoja operoitaviin silmiin. Puudutteiden vuoksi leikkaus on kivuton ja toimenpide on rauhallista tehdä.

5.

Leikkaussalissa asiakas viettää yhteensä aikaa noin tunnin verran.

6.

Leikkauksen jälkeen asiakkaan toipumista seurataan hetken aikaa. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Samalla käydään kirjalliset kotihoito-ohjeet lävitse yhdessä hoitajan kanssa.

7.

Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Ennen lähtöä on hyvä varata kontrolliaika noin kuukauden päähän jälkitarkastusta varten.

Kotona toipuminen leikkauksen jälkeen

Näkö voi olla sumea parin ensimmäisen päivän ajan ja tämä on täysin normaalia leikkauksesta johtuvaa ärtymistä. Ensimmäisen viikon ajan nukkuessa silmän suojana on kirkas kilpi, minkä asiakas saa operaatiosta mukaan. Parin ensimmäisen viikon ajan asiakkaan on syytä varoa silmän hieromista ja ettei silmään menee mitään tulehdusta aiheuttavaa, kuten likaa tai pesuvettä. Tämä aika asiakkaan pitää välttää myös saunomista ja uimista. Suihkussa voi käydä normaalisti varoen kuitenkin silmiä. Silmiä voi myös kaihertaa parin ensimmäisen viikon ajan. Antibioottia ja kortisonia käytetään noin 3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Toipumisajan jälkeen voi palata omien harrastusten pariin ilman, että lasit ovat tiellä.

Jälkitarkastus

Leikkauksen tulokset käydään silmälääkärin toimesta läpi noin kuukauden kuluttua operaatiosta. Alkuun asiakkaan näkö tutkitaan ja tarkistetaan, että toipuminen on tapahtunut suunnitellusti. 

Hinnat

Esitutkimus

Kelakorvaus

179 €

8 €

*ICL-leikkaus alkaen 2300 € / silmä

Jälkitarkastus

130 €

Peruuttamaton käynti  50 €
Toimistomaksu ja kantamaksu (per käyntikerta)   18,5 €

 * ICL-leikkauksessa peritään ennen leikkausta 400€ varausmaksu. Kun ICL-linssit on tilattu, niitä ei voida palauttaa, jos leikkaus peruuntuu.

Varaa aika esitutkimukseen:

Silmien Klinikka

Avoinna: Ma – to klo 10 – 17

Kirkkokatu 27 A 43
90100 Oulu

Asiakaspalvelu ja ajanvaraus: 050 322 3489
Päivystysnumero: 050 552 2845

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Yhteistyökumppanit