050 322 3489

”Odotan kesää ja golfia, ilman silmälaseja!”

 

Olen Petteri, 60- vuotias oululainen. Olen käyttänyt silmälaseja koko aikuisen ikäni ja kun tietooni tuli mahdollisuus päästä silmälaseista eroon, selvitin mahdollisuuksia leikkaukselle. Tuttavani kautta tietooni tuli tämä uusi, pieni ja paikallinen silmäklinikka, jossa yrittäjänä toimii silmäkirurgi Ossi Kaijanen.

 

Ennen leikkausta

Varasin ajan Silmien klinikalle, minne pääsin linssileikkauksen esitutkimukseen jo samalla viikolla. Saavuin klinikalle, jossa vastaanotto oli erittäin miellyttävä ja jopa henkilökohtainen. Klinikka on hienosti suunniteltu, joka omalta osaltaan vahvisti kaikin puolin miellyttävää ensivaikutelmaa. Silmäkirurgi Ossi Kaijanen suoritti minulle leikkauksen esitutkimuksen ja kertoi selkeästi jo samalla käynnillä minkälaiset moniteholinssit sopisivat minulle ja paljonko kyseinen leikkaus kustantaisi.

Ossi kertoi myös, että tekee linssileikkaukset ainoastaan moniteholinsseillä, joka tuntuikin keskustelun jälkeen ainoalta järkevältä vaihtoehdolta. Esitutkimuksessa tutkittiin kattavasti myös silmieni kokonaisvaltainen terveydentila. Lisäksi vastaanotolla käytiin lävitse, miten leikkaus itsessään tehdään ja minkälaisia jälkihoitoon liittyviä seikkoja se minulta itseltäni vaatisi. Minusta tuntui, että sain lääkäriltä parhaan mahdollisen tiedon leikkausta varten. Edellä mainituista syistä uskalsin ja halusin varata ajan leikkaukseen, joka suoritettiin minulle kolme viikkoa esitutkimuksen jälkeen Silmien klinikalla.

 

Leikkauspäivä

Leikkauspäivänä kirurgi kävi läpi leikkauksen kulun sekä teki vielä tarkastuksen silmiini ennen leikkausta. Keskustelun aikana viimeisetkin jännityksen rippeet hellittivät ja menimme leikkaussaliin. Leikkaussali on suunniteltu myös niin, ettei se muistuta kylmää salia vaan on samalla tavalla rauhoittava kuin klinikka kokonaisuutena. Leikkaus itsessään oli mielestäni nopea ja täysin kivuton toimenpide. Vähän kuin olisi hammaslääkärissä käynyt, mutta ilman vihlovaa kipua! Leikkauksen aikana lääkäri sekä myös sairaanhoitajat kertoivat hyvin leikkauksen kulun ja ohjasivat minua rauhallisesti. Ilmapiiri leikkauksen aikana oli kiireetön ja ammattitaitoinen, joten itseltäni ei mennyt ylimääräistä energiaa turhaan jännittämiseen. Kiva oli myös saada päättää musiikki, joka soi leikkaussalissa leikkauksen aikana =)

Leikkauksen jälkeen minut ohjattiin lepohuoneeseen, jossa minulle tarjoiltiin lohileivät juotavan kera. Tarjolla oli myös mm. vissyä, hedelmiä ja suklaata. Sosiaalisena ihmisenä pidin siitä, että minut huomioitiin leikkauksen jälkeen ja sain juttuseuraa asiakaspalveluhenkilökunnasta. Toki mainittiin, että itsekseenkin saa rauhoittua rentoutusmusiikin kera, mutta minulla ei ollut mitään seuraa vastaan. Puolen tunnin jälkeen hoitaja kävi kanssani hoito-ohjeet läpi ja leikkauksen suorittanut Kirurgi Ossi kävi vielä rupattelemassa ja varmistamassa, että kaikki on hyvin ja antoi luvan lähteä kotiin. Ossi soittikin heti seuraavana päivänä leikkauksesta ja varmisti henkilökohtaisesti, että parantuminen on lähtenyt hyvin etenemään ja että olen muistanut noudattaa jälkihoito-ohjeita.

 

Leikkauspäivän jälkeen

Ikänäköleikkaukselta odotin sitä, että pääsen laseista eroon ja näen sekä lähelle että kauas jälleen ilman laseja. Parantuminen ja uusiin silmiin totuttelu on mennyt hienosti eteenpäin. On mielenkiintoista päästä kokeilemaan harrastuksia ja etenkin golfia ilman laseja. Elämä toivottavasti helpottuu monellakin tavalla, kun ei tarvitse huolehtia laseja mukaan ja mukavuuskin lisääntyy samalla.

Kiitos Silmien Klinikka!

Katso Petterin kokemus 20 sekunnissa